Accu snel leeg? Houd je smartphone in topconditie: 5 tips

Accu leeg

Is de dag net begonnen, staat de accu van je smartphone alweer op 80%. Zo ga je het einde van de dag niet halen. Het is nu eenmaal zo dat de levensduur van de lithium-ion-batterij in een smartphone langzaam achteruit gaat. Maar door je smartphone op de juiste manier te gebruiken kun je de levensduur van je batterij wel aanzienlijk beïnvloeden.

Hoe lang een batterij meegaat, hangt onder meer af van de omstandigheden waarin zij haar werk moet doen. Hoe gunstiger die zijn, hoe langer de accu het volhoudt. Met deze vijf tips houd je de accu in topconditie en kun je de hele dag onbezorgd bellen met klanten.

1. Houd koel

Hoe warmer een telefoon het heeft, hoe sneller de accu leeg gaat. De batterij in een smartphone kan slecht tegen hitte. Vooral bij temperaturen boven de 35 graden zal de capaciteit van de accu verminderen – zelfs als je telefoon uit staat! Leg je smartphone dus liever niet in een hete auto voor het raam maar houd hem zoveel mogelijk op kamertemperatuur. Bij temperaturen onder het nulpunt vermindert de batterijduur trouwens ook, maar dan slechts tijdelijk. Als de telefoon weer op temperatuur komt, gaat de accu weer net zolang mee als daarvoor.

2. Laad verstandig

Het moeten wachten tot de accu helemaal leeg is voordat je hem weer oplaadt is niet nodig, de batterij in een smartphone heeft namelijk geen last van geheugeneffect. Regelmatig even bijladen is zelfs beter voor de accu dan één grote oplaadbeurt van nul tot honderd procent. Dus ga in dat koffietentje op zoek naar het stopcontact of hang de telefoon via een USB-kabel aan je laptop of je powerbank. Het is overigens wel schadelijk om de telefoon aan de oplader te hangen als hij erg warm is. Het is beter om de smartphone uit zijn hoesje te halen tijdens het opladen. Gebruik alleen een lader die voor jouw merk en type smartphone bedoeld is, want alleen dan weet je zeker dat de batterij op de juiste manier wordt opgeladen.

3. Sluit alle ‘onnodige’ apps en instellingen

Als je in de instellingen van uw telefoon op ‘batterij’ klikt, krijg je te zien welke apps verantwoordelijk zijn voor het meeste energieverbruik. Schakel die apps uit als je ze niet gebruikt. Schakel ook wifi uit als je van huis gaat, dan gaat het toestel niet onnodig zoeken naar beschikbare netwerken. Ook GPS en bluetooth vreten batterij, zet die functies uit als je ze niet nodig hebt. Het trilmotortje van de trilfunctie is nog zo’n enorme energievreter, dus zet de telefoon alleen op de trilstand als het moet. Door het toestel ook af en toe te herstarten, worden alle processen die nog op de achtergrond draaien inactief.

4. Een tikkeltje minder helder

Kijk eens welke instellingen je nog meer kunt veranderen om winst te behalen. Staat het scherm altijd op standje kraakhelder? Een grote energievreter. Zet hem op de automatische stand, dan is hij alleen helder als het echt nodig is. Ook bij meldingen springt het scherm iedere keer aan. Zet meldingen waar je niet op zit te wachten – bijvoorbeeld berichten van WhatsApp-groepsgesprekken – daarom uit.

5. Spaarzame dag

Als de batterij het niet lang meer volhoudt, schakelt de telefoon vaak automatisch de spaarstand in. Zo kun je nog best lang met die laatste paar procent doen. Heb je een lange dag met je telefoon voor de boeg? Schakel de spaarstand dan aan het begin van de dag al in. Is er even helemaal geen mobiele verbinding nodig? Zet de telefoon dan op vliegtuigmodus, dat is de beste spaarstand die er is. Het in stand houden van een mobiele verbinding vraagt namelijk heel veel energie.

Maak er een mooie dag van!

 

Wilt u ook Unlimited bellen en internetten?

Lees meer

 

 

 

Bel een Business Improver

Bel met één van onze Business Improvers voor een persoonlijk gesprek of meer informatie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

Bellen met 070-7007996

Plan een terugbelafspraak

Wilt u teruggebeld worden? Vul de contactgegevens in zodat één van onze Business Improvers zo spoedig mogelijk contact kan opnemen.

Gegevens achterlaten

 

Tags

Zullen we een afspraak maken?

Maak een afspraak

top